HSPmannen , denken <-> voelen

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat hooggevoeligheid een typisch vrouwelijke eigenschap is. Niets is minder waar : er zijn net zoveel mannen als vrouwen die gevoelig/hooggevoelig zijn. Waarom dit nog steeds onderkend is? Het beeld dat de maatschappij afschildert dat gevoelige mannen geen ‘echte’ mannen zijn. Die reden maakt dat mannen veel minder te koop lopen met hun gevoelens, deze ontkennen of deze liever wegstoppen.

In onze samenleving wordt er van je verwacht dat je flink en stoer bent, de leiding neemt en dat je niet emotioneel of gevoelig bent. Tijdens de jeugdjaren word je vaak gehard dit om je beter voor te bereiden op het leven. Je bent meer gaan denken want de ratio wordt geapprecieerd.

Het is ok je voelen, beter gekend als buikgevoel/intuïtie, te gebruiken maar enkel als het gerelateerd is met de business of als het over de samenwerking met anderen gaat. Daarentegen met je gevoelens loop je niet te koop, mochten ze dan al de bovenhand krijgen dan trek je je terug in jezelf  of sluit je je af (bunker).

Graag breng ik je op een zachte manier terug in contact met je voelen en leer ik je ermee omgaan.

Leefwereld man -vrouw

Er zijn verschillen tussen man en vrouw in sekse, temperament,  intelligentie, talenten, energieniveau,  gevoeligheid,… Deze verschillen zijn door de jaren heen een stukje verloren gegaan, deels door de opvoeding, het gedachtegoed van de maatschappij (ver-/beoordeling), hetgeen we meegemaakt hebben (onbegrip,…). Deze verschillen zijn vaak de oorzaak van veel ruzies of onenigheden in relaties.

Graag help ik je om deze verschillen beter te verstaan  en in respect met deze om te gaan.